De weimaraner

De Weimaraner is een zilver-, muis- of reegrijze veelzijdige allround jachthond, dat wil zeggen dat hij tijdens de jacht gebruikt wordt voor zowel voor het schot als erna. 
Oorspronkelijk zou hij door de Fransen gebruikt zijn als lopende hond en werd hij in de 19e eeuw door de Duitsers afgericht en ingezet als staande hond. De Duitsers beschouwen hem als de aristocraat onder de jachthonden. De Weimaraner dankt zijn naam aan het feit, dat hij aan het Hof van Weimar werd gefokt.

Naast zijn geschiktheid voor de jacht is de Weimaraner ook een uitstekende huishond. Hij is zeer gesteld op zijn huisgenoten. Voor het hele gezin gaat hij door het vuur. Als er gevaar dreigt komt zijn verdedigingsdrift naar voren. Het is een temperamentvolle hond met een duidelijk eigen karakter waarin u zich moet willen verdiepen, die zeer consequent moet worden opgevoed. Hij is zeer gesteld op het leven in huis en is dan ook niet geschikt om in een buitenkennel te worden gehouden.

Het spreekt vanzelf, dat deze middelgrote temperamentvolle jachthond ook de ruimte en beweging nodig heeft, U kunt niet volstaan met een paar keer per dag “een blokje om”. Hij moet een paar keer per dag de gelegenheid krijgen zijn energie kwijt te raken door vrij uit te rennen. En zijn intelligentie moet worden geprikkeld. Dat vergt dus wel wat tijd en moeite van u als baas. Bent u niet in de gelegenheid om zoveel met uw hond bezig te zijn en het bos in te trekken, dan is dit ras helaas niet geschikt voor u.

Hilversum

Madzy Bus
Snelliuslaan 105
1222TD Hilversum
06-53519868

Vught

Loes de Vlaam
Kampdijklaan 59
5263CH Vught
06-12657918

privacy verklaring